BRUXELLES

Bruxelles-ul este un oras multicultural, unde predomina insa francofonia, dar care are oficial un statut bilingv (limbile oficiale ale orasului sunt franceza si flamanda) datorita pozitiei sale de capitala federala care nu face distictia intre cele doua parti ale tarii : cea flamanda si cea valona.
Tarile de Jos s-au bucurat de-a lungul istoriei de o pozitie si o putere privilegiata in Europa, iar Bruxelles-ul s-a bucurat din plin de beneficiile statutului Belgiei in cadrul Tarilor de Jos, atat din punct de vedere politic si economic, cat si din punct de vedere artistic si cultural.

Untitled from cory.prof on Vimeo.

Odata ajunsi in Bruxelles, primul loc pe care trebuie sa-l vizitati este minunata Grand’Place, care va va uimi cu siguranta prin arhitectura sa monumentala si impozanta. Printre cladirile pe care le puteti admira aici se numara Primaria orasului. Tot aici se gaseste si un oficiu de turism, unde puteti afla informatii utile despre circuitele turistice sau despre locurile importante care merita vizitate ; aici puteti cere gratuit un plan al orasului care va va ajuta sa va descurcati mai usor.
Din Grand’Place, o straduta ingusta si plina de buticuri care va imbie sa cumparati un suvenir, va conduce spre un alt simbol al Bruxelles-ului, Manneken Piss. Este vorba despre o statuie de bronz, reprezentand un baietel care urineaza ; legendele despre aceasta statuie sunt numeroase si legate in principal de istoria orasului, dar toate au un punct comun : intr-un fel sau altul acest baietel a salvat orasul de la un dezastru. Exista si o replica feminina a lui Manneken Piss, mai putin vizitata de catre turisti, Jeanneken Piss.

Orasul este dominat de pe o colina de impresionanta Catedrala Saint Michel et Sainte Gudule, o cladire monumentala care merita vizitata, adapostind capodopere ale obiectelor de cult, a caror frumusete nu se adreseaza exclusiv catolicilor.
Daca va pasioneaza cumparaturile, aici aveti ocazia sa vedeti cele mai vechi Galerii comerciale acoperite din Europa, Galeriile regale Saint-Hubert, care astazi gazduiesc magazine de lux si o importanta librarie.
Pasionatii de cultura vor gasi in Bruxelles un mic paradis, datorita multitudinii de muzee care pot fi vizitate aici. Cel mai important este Muzeul National de Arta Bozar, care are o impresionanta colectie de opere de arta din toate perioadele si curentele culturale.

Un alt simbol al Bruxelles-ului este Atomul, un exemplu al faptului ca si modernitatea si-a facut loc in acest oras. Este vorba despre o constructie metalica imitand structura unui atom si care este supranumit Turnul Eiffel al Belgiei, datorita panoramei pe care o ofera.
In apropierea Atomului se afla un parc de distractii care va face cu siguranta deliciul copiilor, care vor putea admira aici replici in miniatura ale celor mai importante cladiri, simboluri ale Europei.
Si pentru ca va aflati in capitala Uniunii Europene, nu puteti sa nu faceti o vizita in cartierul care adaposteste principalele institutii europene, printre care si Parlamentul Europei.

Dincolo de statutul de capitala europeana si a Belgiei, Bruxelles-ul este un oras enigmatic, ce are multe de aratat, unde traditia bazata pe istorie se imbina cu modernitatea fara a leza in vreun fel omogenitatea asezarii. Indiferent ce va place sau care va sunt pasiunile veti gasi cu siguranta aici un punct de atractie.
Bruxelles Slideshow: Corina’s trip to Brussels, Belgium was created by TripAdvisor. See another Brussels slideshow. Create a free slideshow with music from your travel photos.

0 comentarii:

Un produs Blogger.

Adsense Banner

Video Post